Cestná doprava

V meste Svidník začali s opravou 25-kilometrového úseku cesty

Vo Svidníku slávnostne spustili projekt rekonštrukcie cesty dlhej takmer 26 kilometrov, začínajúcej pri rýchlostnej ceste R4 a končiacej v obci Smilno v okrese Bardejov.

Základný kameň stavby poklopal dnes štátny tajomník Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Viktor Stromček. “Ide sa lokálne vymieňať komplet celá konštrukcia vozovky podľa potreby, vyrovnávať nerovné úseky a nehodové lokality, opravovať mostné objekty. V podstate je to kompletná rekonštrukcia cesty od Svidníka až po Smilno,“ uviedol generálny riaditeľ Slovenskej správy ciest Roman Žembera.
      
Ako ďalej povedal, cieľom projektu je nielen komplexná rekonštrukcia, ale aj stabilizácia cesty, a to vrátane jej napojenia na cestu I/73, ktorá je medzinárodným cestným ťahom smerujúcim do Poľska.
 
Cesta prechádza katastrálnymi územiami obcí Smilno, Jedlinka, Mikulášová, Nižná Polianka, Hutka, Vyšný Mirošov, Nižný Mirošov, Vyšný Orlík, Nižný Orlík a mesta Svidník. Cena diela podľa zmluvy so zhotoviteľom je takmer 17 miliónov eur bez DPH. Výstavba by mala trvať 14 mesiacov.
 

Prečítajte si aj

Back to top button