Cestná doprava

V Poprade sa začalo s výstavbou kruhovej križovatky na sídlisku Juh

Práce na prestavbe priesečnej križovatky ulíc Ludvíka Svobodu, Rázusovej a Mládeže na kruhovú sa začali dnes v ranných hodinách.

Mestská polícia usmerňuje vodičov, aby netvorili prekážku pri frézovaní komunikácií pri priľahlých parkovacích miestach na Rázusovej ulici. Následne potom začne v danom úseku frézovanie asfaltových povrchov. Dopravné obmedzenia budú vyznačené dočasným dopravným značením.
 
Jej prestavbou dôjde podľa slov primátora mesta Poprad Jozefa Švagerka k zvýšeniu plynulosti a bezpečnosti cestnej premávky v tomto úseku. Križovatka je vyťažená najmä počas hlavnej dopravnej špičky v ranných a popoludňajších hodinách, keď sa ľudia vracajú domov z práce.
 
„Prestavba predstavuje rozšírenie jednotlivých ramien budúcej kruhovej križovatky, výstavbu stredového ostrovčeka a zvýšených dopravných ostrovčekov na jej ramenách. Na takto vytvorenú križovatku po úprave odvodnenia a povrchov vozoviek sa osadí nové zvislé dopravné značenie a na povrch vozoviek sa položí nové vodorovné dopravné značenie,“ vysvetlil komunikačný manažér mesta Poprad Marián Galajda. Okolitý terén a povrch stredového ostrovčeka sa upraví zatrávnením a sadovou úpravou. Súčasťou stavebných prác bude aj prestavba existujúcej autobusovej zastávky, ochrana plynu a prestavba verejného osvetlenia.
 
Stavebné práce spojené s prestavbou križovatky budú podľa Galajdu realizované v štyroch etapách. Zhotoviteľom stavby je víťaz verejného obstarávania Eurovia SK, a.s., Košice. Čas výstavby je 90 dní od odovzdania staveniska a mesto na ňu investuje takmer 233 000 eur.

Prečítajte si aj

Back to top button