Letecká doprava

V septembri najviac cestujúcich na letisku za posledných 9 rokov

Letisko M. R. Štefánika zaznamenalo v septembri najviac cestujúcich za posledných 9 rokov!

Počas rekordného septembra vybavilo spolu 220 543 cestujúcich, čo je o 16 % viac ako vlani. Rástlo aj množstvo vybaveného leteckého nákladu – v 9. mesiaci tohto roka ho letisko odbavilo o 20 %viac ako v rovnakom období vlani – spolu 2 131 ton.
 
V septembri sa zároveň uskutočnilo na letisku v Bratislave 2 825 letov, čo je o 3 percentá viac odletova príletov ako v septembri 2016.„Počas prvých deviatich mesiacov roka prešlo letiskom spolu 1 557 563 cestujúcich. Je to o 10 % viac akopočas troch kvartálov minulého roka. Výrazný nárast počtu cestujúcich, až o 34 %, sme od začiatku rokazaznamenali v nepravidelnej dovolenkovej charterovej doprave. Napríklad do obľúbenej tureckej Antalyecestovalo tento rok až o 83 % viac dovolenkárov ako vlani,“ zdôvodnil pozitívne prevádzkové výsledkyJozef Pojedinec, generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska M. R. Štefánika v Bratislave.
 
Kým vlani využilo lety do Antalye počas trištvrte roka 46-tisíc pasažierov, tento rok to bolo približne 85-tisíc.Množstvo vybaveného leteckého nákladu narástlo od začiatku roka o 11 % na 18 043 ton. V rovnakomobdobí sa uskutočnilo spolu 21 109 odletov a príletov, čo predstavuje nárast o 4 percentá v porovnanís počtom pohybov lietadiel vlani.„V rámci pravidelnej dopravy zaznamenávame od začiatku roka rovnaký počet cestujúcich ako vlani.
 
Nižšípočet frekvencií letov Ryanairu nahradil so svojimi 6 pravidelnými linkami rastúci dopravca Wizz Air, ktorýtento rok otvoril 4 nové linky z Bratislavy – Tuzlu, Kluž, Varšavu a Sofiu.
 
Vyšší počet vybavených pasažierovzaznamenali aj lety do Moskvy spoločnosťou Pobeda či do Dubaja spoločnosťou flydubai,“ doplnilgenerálny riaditeľ.Z hľadiska počtu vybavených pasažierov patria medzi top 5 najvyužívanejšie destinácie z Letiska M. R.Štefánika lety do destinácií Londýn-Stansted, Dublin, Antalya, Miláno-Bergamo, Moskva-Vnukovo a z nichdo Bratislavy.
 

Prečítajte si aj

Back to top button