Letecká doprava

Bratislavské letisko začne od štvrtka s údržbou, hlavnú dráhu uzavrie

Bratislavské Letisko Milana R. Štefánika začína od štvrtka (3.5.) s pravidelnou údržbou letiskových plôch. V období od 3. mája do 10. júna tohto roka tak bude pre rekonštrukciu uzatvorená hlavná dráha RWY 13-31.

Podľa hovorkyne letiska Veroniky Ševčíkovej sa bude využívať len dráha RWY 04-22, čo môže dočasne spôsobiť zvýšenú hladinu hluku v niektorých mestských častiach Bratislavy a v okolí. „V uvedenom období sa bude pre odlety a prílety využívať len dráha 04-22 so vzletom nad oblasťami Bratislava-Ružinov, Bratislava-Vrakuňa, Bratislava-Podunajské Biskupice či obec Ivanka pri Dunaji,“ opísala Ševčíková.
 
Obyvatelia týchto častí tak podľa jej slov zaznamenajú zvýšený pohyb lietadiel, čo môže dočasne spôsobiť zvýšenú hladinu hluku nad jednotlivými mestskými časťami. „Za zvýšený hluk sa obyvateľom ospravedlňujeme,“ doplnila Ševčíková.
 
Pravidelná údržba dráh sa podľa hovorkyne robí spravidla pred letnou sezónou a po nej, aby sa zaistila bezpečnosť letovej prevádzky. Počas údržby sa vymieňa časť cementovo-betónových osových dosiek na vzletovo-pristávacej dráhe, opravujú sa trhliny či fixujú lokálne poruchy asfaltových zálievok.
 

Prečítajte si aj

Back to top button