Letecká doprava

Bratislavské letisko malo pre hokej hlásených vyše 40 letov

Počas majstrovstiev sveta v hokeji taxi služby na bratislavskom letisku znížili kilometrovné o 20 % a obchodné prevádzky na letisku nezvýšili ceny. Letisko neočakáva výraznejšie problémy.

Bratislavské letisko malo v súvislosti s majstrovstvami sveta v ľadovom hokeji nahlásených doteraz viac ako štyri desiatky letov, z toho 27 charterových a 15 letov všeobecného letectva. Najviac fanúšikov očakáva z Ruska a Škandinávie, pričom na státie lietadiel Boeing 737 a Airbus 320 ako aj lietadiel všeobecného letectva je v prípade potreby vyčlenená jedna dráha. Ako letisko v Bratislave informovalo,zmluvné letiskové taxi služby znížia kilometrovné počas hokejového podujatia o 20 %. Letisko z prevádzkového hľadiska neočakáva výraznejšie problémy. Pred dvoma rokmi zvládlo bez obmedzenia prevádzky neoficiálne stretnutie ministrov obrany členských krajín NATO v prísnom bezpečnostnom režime. V roku 2008 počas majstrovstiev Európy vo futbale v Rakúsku a Švajčiarsku zaznamenalo rekord v celkovom počte príletov a odletov za jeden deň, keď vybavilo celkovo 252 lietadiel.

„Dohodli sme sa so všetkými našimi nájomcami, že sa nezvýšia ceny v našich prevádzkach. Zároveň sme sa dohodli aj s prevádzkovateľmi taxi služieb, že nielen nezvýšia svoje ceny, ale ich znížia,“ uviedol obchodný riaditeľ letiska v Bratislave Tomáš Kika v súvislosti s majstrovstvami sveta v hokeji. 

Cestujúci na bratislavskom letisku mali možnosť počas uplynulých dní stretnúť maskota podujatia Gooolyho. Pasažieri, ktorí využijú lety z bratislavského letiska počas nasledujúcich dní, si môžu zahrať stolový hokej pri čakaní na svoj let a dokonca tu môžu stretnúť svoje hokejové hviezdy a odfotiť sa s nimi vďaka maketám, ktoré budú v odletovej hale dotvárať atmosféru šampionátu. „Zamestnanci letiska budú počas majstrovstiev sveta oblečení v hokejových dresoch slovenského tímu. Prilietavajúcim fanúšikom budú počas celého hokejového turnaja poskytovať na letisku informácie o podujatí a možnostiach dopravy študenti cestovného ruchu Ekonomickej univerzity v Bratislave. Novinky z majstrovstiev budú denne k dispozícii v letiskových stojanoch, kde budú zároveň dokladané i viacjazyčné informačné letáky o Bratislave s praktickými radami k podujatiu,“ uviedlo ďalej bratislavské letisko.
 

Prečítajte si aj

Back to top button