Letecká doprava

UTair otvára priame letecké spojenie medzi Bratislavou a Moskvou

Ruský prepravca UTair Aviation včera oficiálne otvoril priame letecké spojenie medzi Bratislavou a Moskvou.

Slovensko tak získava spojenie 4-krát týždenne s metropolou Ruskej federácie, konkrétne s letiskom Vnukovo. Linku bude UTair prevádzkovať pravidelne v pondelok, stredu, piatok a v nedeľu. Pravidelný odlet z Moskvy bude o 12.00 h s príletom 12.45 h na bratislavské letisko, z Bratislavy bude odlet o 13.50 h s príletom o 18.50 h miestneho času.

Cestujúci si budú môcť zakúpiť letenku nielen do Moskvy, ale aj ďalších destinácií ako Krasnojarsk, Barnaul, Omsk, Tomsk, Surgut či Volgograd. „Pre nás je príjemnou udalosťou, že môžme opäť otvoriť linku do Moskvy,“ podotkol na dnešnej tlačovej konferencii predseda predstavenstva Letiska M. R. Štefánika – Airport Bratislava (BTS) Maroš Jančula. Ako vyzdvihol, letisko je teraz už spojené celkovo s 30 destináciami v Európe a vo svete.
      
UTair do minulého roku prevádzkovala výhradne vnútroštátne linky. „Linkou do Bratislavy sa začíname rozvíjať do európskych destinácií. Myslíme si, že letecké spojenie do Bratislavy má nielen ekonomický, ale aj politický význam,“ konštatoval riaditeľ pre pravidelnú leteckú dopravu Denis Shkabara.
      
Ako ďalej podotkol, UTair pri príprave linky zohľadňovala aj situáciu na neďalekom letisku Viedeň, odkiaľ lieta do Moskvy niekoľko spoločností. „Taktiež sme skúmali počet cestujúcich tých spoločností, ktoré pred nami lietali do Bratislavy,“ vysvetlil. Výhodou UTair je tak veľmi konkurencieschopná ceny letenky a servis ponúkaný priamo na palube lietadla.
      
Slovenský minister dopravy Ján Figeľ (KDH) vyzdvihol cieľ rozlietať SR nielen smerom na západ, ale aj na východ. „Moskva je jedna dôležitá destinácia aj pre slovensko-ruské vzťahy, ale aj pre širšiu medzinárodnú spoluprácu. Ja som veľmi rád, že po prvýkrát prichádza komerčná linka, ktorá bude prepravovať občanov, turistov a podnikateľov medzi obidvoma hlavnými mestami,“ dodal.
      
Letecká spoločnosť UTair má viac ako 40-ročnú tradíciu, jej korene siahajú do roku 1967. Firma patrí medzi piatich najväčších prepravcov v Ruskej federácii v objeme prepravených cestujúcich, a to takmer 5 miliónov. Od roku 2008 je tiež členom Medzinárodnej asociácie pre leteckú dopravu, IATA. Zároveň nadštandardne spolupracuje so skupinou spoločností združených v Star Alliance.
 

Prečítajte si aj

Back to top button