Letecká doprava

Moskovským letiskám hrozí pre nedostatok paliva kolaps

Trom moskovským medzinárodným letiskám hrozí pre výpadok dodávok kerozínu kolaps, informovali ruské médiá.

Letiská Domodedovo, Šeremetevo a Vnukovo v piatok (2.9.) uviedli, že im zásoby leteckého paliva budú stačiť len na niekoľko dní. Ruský úrad pre leteckú dopravu podľa agentúry Interfax požiadal vládu, aby urýchlene zo strategických rezerv uvoľnila 180.000 ton kerozínu.

„Okrem toho apelujeme na ropné spoločnosti, aby znova v plnom objeme obnovili dodávky moskovským letiskám,“ uviedol nemenovaný predstaviteľ úradu pre leteckú dopravu. Problémom je, že firmy znížili produkciu kerozínu. Príčinou je zrejme zvýšenie produkcie iných ropných produktov, uviedol v piatok večer úrad. Ministerstvo energetiky prikázalo producentom, aby vyriešili nedostatok kerozínu.

Vnukovo má vraj zásoby paliva len na dva dni a najväčšie moskovské letisko Domodedovo o niečo dlhšie. Zo Šeremeteva nebudú môcť odlietať lietadlá od 10. septembra, uviedol hovorca letiska. “Vieme o situácii,“ citovala agentúra Itar-Tass tajomníka ruského ministra energetiky Sergeja Kudrjašova. Dodal, že ministerstvo nepripustí, aby došlo až k zatvoreniu letísk.
 

Prečítajte si aj

Back to top button