Letecká doprava

Nórsky dopravca Norwegian spojí od leta Bratislavu s Kodaňou a Oslo

Od leta budúceho roka pribudne cestujúcim z bratislavského letiska nové spojenie do dvoch škandinávskych destinácií, dánskej Kodane a nórskeho Osla.

Od dnešného dňa spúšťa nórsky nízkonákladový dopravca Norwegian Air Shuttle ASA aj predaj leteniek na tieto nové spojenia. Na dnešnom stretnutí s novinármi v Bratislave o tom informoval predseda predstavenstva a výkonný riaditeľ Letiska M. R. Štefánika – Airport Bratislava (BTS) Maroš Jančula spolu s riaditeľom divízie obchodu a marketingu Tomášom Kikom.

      
„Lety z Bratislavy do Osla sa budú lietať od konca marca 2012, od začiatku mája to zas budú lety z Bratislavy do Kodane,“ priblížil Kika. Obidve linky sa budú lietať dvakrát do týždňa. V prípade Osla to bude v stredu a v sobotu a do Kodane sa bude lietať vždy vo štvrtok a nedeľu. “Všetko nasvedčuje tomu, že cena za jednosmernú letenku vrátane poplatkov sa bude pohybovať na úrovni 27 až 30 eur,“ vyčíslil Kika. Príchodom nového dopravcu na bratislavské letisko sa podľa jeho slov vyplnila medzera na trhu smerom do škandinávskych destinácií. Do Osla sa pritom z Bratislavy v minulosti nikdy nelietalo. Linku do Kodane zabezpečoval v rokoch 2008 až 2009 v letných sezónach nízkonákladový dopravca SkyEurope.

„Sme radi, že prichádza ďalší dopravca na letisko Bratislava, ktorý tu doteraz neprevádzkoval linky,“ podotkol Jančula. Norwegian je tretím najväčším nízkonákladovým dopravcom v Európe. V letnej sezóne 2012 otvára spolu 34 nových liniek. Ročne prepraví so svojou flotilou 59 lietadiel na 261 linkách do 100 destinácií približne 13 miliónov cestujúcich. Letisko Bratislava je pritom dnes spojené s 18 pravidelnými destináciami. Linky prevádzkuje päť leteckých dopravcov, ČSA, Danube Wings, Ryanair, UTair Aviation a El Al.
 

Prečítajte si aj

Back to top button