Letecká doprava

Nórske aerolinky stiahli Dreamlinery

Norwegian Air Shuttle – nórska nízkonákladová letecká spoločnosť – sa rozhodla stiahnúť z diaľkových letov nové stroje typu 787 Dreamliner.

Na vine sú opakované poruchy. Od amerického výrobcu Boeing žiada opravu. Za nespokojnosťou sú podľa všetkého opakované poruchy a tak predstavitelia Norwegian Air Shuttle stratili trpezlivosť. Nechcú vystavovať svojich cestujúcich i svoje meno ďalším rizikám. „Spoľahlivosť tohto lietadla je prosto neprijateľná. Naši cestujúci sa s niečim takým nemôžu uspokojiť,“ povedal hovorca spoločnosti Lasse Sandaker-Nielsen.
Nórské nízkonákladové aerolinky žiadajú po Boeingu opravu závad. Po dobu, kedy budú stroje mimo službu, ich hodlajú nahradiť prenajatými lietadlami Airbus A340, teda strojmi konkurenčného výrobcu. Dreamliner je považovaný za najmodernejšie dopravné letadlo na svete, od uvedenia do prevádzky ho však sprevádzajú početné problémy. V polovici januára bolo všetkých asi 50 lietadiel Dreamliner po celom svete na niekoľko mesiacov odstavených z prevádzky pre prehrievanie baterií.
 

Prečítajte si aj

Back to top button