Letecká doprava

Letisko vo Frankfurte zvýšilo počet prepravených pasažierov v marci i 1. kvartáli

Spoločnosť Fraport, vlastník a prevádzkovateľ najväčšieho nemeckého letiska vo Frankfurte nad Mohanom, oznámila rast počtu prepravených pasažierov v marci aj 1. kvartáli 2014 vo Frankfurte i na ďalších letiskách.

Letisko vo Frankfurte nad Mohanom vybavilo v marci 4,49 milióna cestujúcich. V medziročnom porovnaní to znamená rast o 0,9 %. Pohyb lietadiel sa zvýšil o 2,4 % na 38.104 vzletov a pristátí. Rast zaznamenali v marci aj niektoré ďalšie letiská pod kontrolou Fraportu, iné však evidovali pokles.
 
Letisko v peruánskej Lime dosiahlo minulý mesiac zvýšenie počtu vybavených cestujúcich o 3,5 % a letisko v bulharskej Varne až o 19,7 %. Naopak, letisko v Burgase registrovalo ich pokles viac než o 22 %. Letisko Pulkovo v  Petrohrade oznámilo rast o 12,2 %, v tureckej Antalyi zasa pokles o 1,5 %. Menej cestujúcich prešlo aj letiskom v Hannoveri, a to o 8,6 %.
      
Za celý 1. kvartál vybavilo letisko vo Frankfurte takmer 12,2 milióna cestujúcich, o 2 % viac než v 1. štvrťroku 2013. Pod výsledok sa však veľkou mierou podpísal fakt, že v 1. štvrťroku minulého roka muselo letisko zrušiť mnoho letov, najmä pre nepriaznivé počasie.
 

Prečítajte si aj

Back to top button