Letecká doprava

American Airlines Cargo prepravili vozidlá na podujatie WRC

Spoločnosť American Airlines Cargo (AA Cargo) prepravila 9 vozidiel a vybavenie z londýnskeho letiska Heathrow do Budenos Aires v Argentíne, na minulotýždňovú Rally Argentína, piaty pretek serial FIA World Rally Championship (WRC).

V spolupráci s ďalšími logistickými providermi prepravili AA Cargo vozidlá cez logistické huby v Miami (MIA), Dallase (DFW) a New Yorku (JFK) na letisko Ezezia International Airport v aregntínskom hlavnom meste. Medzi vozidlami boli napríklad Ford Fiesta RS tímu M-Sport, za ktorý jazdí Mikko Hirvonen, momentálne piaty jazdec v rebríčku FIA WRC.
Každé auto bolo prepravované v špeciálnej oceľovej klietke, ktorá bola navrhnutá tak, aby mohla byť prepravovaná v nákladnom priestore osobného lietadla. “Autá boli kompletne rozobraté, bez nárazníkov, aby boli čo najmenšie, neskôr sa znovu zmontovali dokopy na mieste, kde štartuje rally,” hovorí Michelle Brownzo spoločnosti AA Cargo. Automobily museli byť do Boeingu 777 naložené obzvlášť opatrne, keďže sa do jeho nákladného priestoru zmestili len veľmi tesne.
 
Preprava automobilov trvala vďaka širokej sieti letov AA Cargo len tri dni, každý automobil dorazil do Buenos Aires do 24 hodín od chvíle, kedy bol naložený do lietadla. “Tieto presuny sú plánované niekoľko mesiacov dopredu, aby bolo zaručené, že splníme prísne časové požiadavky. Prepraviť 9 týchto automobilov si vyžaduje 18 samostatných letov, aby sa do Buenos Aires dostali na preteky včas,” pokračuje Michelle Brown.
 
Rally Argentína bola piatym podujatím série FIA World Rally Championship 2014. Preteky, ktoré sa konali od 8. do 11. mája v provincii Córdoba, vyhral fín Jari-Matti Latvala na Volkswagene Polo. Spomínaný Mikko Hirvonen skončil ôsmy. Ďalšie podujatie seriálu FIA WRC sa uskutoční od 5. do 8. júna v Taliansku.
 

Prečítajte si aj

Back to top button