Letecká doprava

Letisko v Košiciach ponúka 17 charterových dovolenkových destinácií

Košické letisko odštartovalo tohtoročnú letnú charterovú sezónu.

Pre dovolenkárov je na výber celkovo 17 prímorských destinácií, z nich najviac v Grécku a Taliansku, ale aj v Tunisku, Francúzsku, Turecku, Bulharsku, Egypte, Španielsku, Chorvátsku či na severe Cypru. V zozname sú aj novinky ako napríklad španielska Malaga, grécky ostrov Kos, Ajaccio na Korzike alebo Olbia na Sardínii. Informovalo o tom vedenie letiska.
      
Prvý charterový let sezóny smeroval z Košíc v sobotu 24. mája do egyptskej Hurghady, na palube Boeingu 737-800 bolo 128 cestujúcich. Počas minuloročnej letnej sezóny košické letisko vybavilo spolu 92.966 charterových cestujúcich. „Ak všetko pôjde podľa aktuálnych predpokladov, tohtoročné leto by nám malo priniesť mierny nárast počtu cestujúcich,“ uviedol výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva košického letiska Karl Dandler. V súvislosti s charterovou ponukou ďalej informoval, že na lety do Burgasu, Ajaccia aj Olbie je možné zakúpiť tiež samostatnú letenku, či už priamo na letisku alebo prostredníctvom webovej stránky leteckého prepravcu.
V porovnaní s letom 2013 pripravilo košické letisko aj ďalšiu novinku. Všetci cestujúci majú možnosť pred odletom využiť pohodlie a služby business salónika, pričom pri zakúpení vstupenky získajú voucher na nákup tovaru. „Naším cieľom je, aby sme cestujúcim dovolenkovú atmosféru sprostredkovali už na letisku,“ konštatoval šéf marketingu letiska Juraj Toth. Popri prímorských dovolenkových destináciách ponúka letisko celoročne prevádzkované spojenia do Londýna, Bratislavy, Prahy a Viedne prostredníctvom partnerských aerolínií Wizz Air, České Aerolínie a Austrian Airlines.
 

Prečítajte si aj

Back to top button