Letecká doprava

Košické letisko malo za 1. polrok medziročný nárast cestujúcich o 16%

Letisko Košice privítalo v prvej polovici tohto roka 143 493 cestujúcich, čo predstavuje medziročný nárast o 16%.

V absolútnom vyjadrení ide o nárast o 19 444 cestujúcich. Informovalo o tom dnes vedenie letiska.
 
Pravidelné linky z Košíc do Bratislavy, Prahy, Kyjeva, Londýna, Milána, Sheffieldu a Viedne využilo v tomto období spolu 123 069 cestujúcich, čo v segmente pravidelnej prepravy predstavuje zvýšenie o 19%. Začiatok charterovej sezóny kopíruje minuloročný vývoj – v priebehu 1. polroka 2015 na letisku Košice vybavili spolu 19 397 charterových cestujúcich.
 
Výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva košického letiska Karl Dandler uviedol, že po rekordnom roku 2014 letisko naďalej rastie aj v roku 2015. „Tri nové letecké spojenia otvorené v priebehu tohto roka (Kyjev, Miláno Bergamo, Doncaster Sheffield) spolu s už ‚zabehnutými‘ linkami do Bratislavy, Prahy, Viedne a Londýna prinášajú pozitívne výsledky. Začiatok letnej sezóny našiel silnú odozvu na strane dovolenkárov z východného Slovenska. Hlavná časť leta je ešte len pred nami, a tak veríme, že pozitívny vývoj bude pokračovať,“ zhodnotil.
 
Ako informoval šéf marketingu letiska Juraj Toth, v rámci charterových letov je v ponuke cestovných kancelárií stále 13 prímorských destinácií s odletom z Košíc. Ide o destinácie Antalya (Turecko), Burgas (Bulharsko), Cagliari (Taliansko – Sardínia), Heraklion (Grécko – Kréta), Hurghada (Egypt), Korfu (Grécko), Lamezia Terme (Taliansko – Kalabria), Monastir (Tunisko), Rijeka (Chorvátsko), Rodos (Grécko), Ercan (Severný Cyprus), Tirana (Albánsko) a Izmir (Turecko). Český prepravca SmartWings prevádzkuje pravidelné sezónne linky do Burgasu a na Rodos.

Prečítajte si aj

Back to top button