Letecká doprava

Bratislavské letisko vybavilo v januári 98 572 cestujúcich

Letisku M. R. Štefánika v Bratislave rástol aj v januári tohto roka počet vybavených cestujúcich.

V porovnaní s januárom 2016 zaznamenalo rast o 1 %, bránami letiska prešlo na prílete a odlete spolu 98.572 ľudí. 
 
„Napriek tomu, že rast predstavuje len 1 %, je to pre nás dôležitý výsledok, keďže vlaňajší január bol historicky najúspešnejší, s masívnym nárastom vybavených pasažierov až o 44 % v porovnaní s januárom 2015,“ zhodnotil generálny riaditeľ bratislavského letiska Ivan Trhlík.
 
O takýto výsledok sa podľa jeho slov pričinil nový letecký dopravca Wizz Air so svojimi novými linkami do Skopje v Macedónsku a Kyjeva na Ukrajine. Výrazný nárast zaznamenal podľa letiska aj dopravca flydubai vďaka vyššej frekvencii linky do Dubaja a následných možností prestupných spojení do Bangkoku v Thajsku, na Maledivy či do Ománu.
 
Počet cestujúcich z a do Bratislavy rástol tiež dopravcovi Pobeda s linkou do Moskvy a Českým aerolíniám, ktoré prepravujú pasažierov na trase Praha – Bratislava – Košice. „Rast o 65 % zaznamenala v januári aj nepravidelná doprava,“ dodala hovorkyňa letiska Veronika Ševčíková.
 
V januári 2017 vybavilo letisko v slovenskom hlavnom meste aj 1822 ton carga, čo predstavuje nárast o 16 % v porovnaní s januárom 2016, keď bolo vybavených 1571 ton leteckého nákladu. Počet pohybov lietadiel vybavených v januári klesol z minuloročných 1448 letov na 1398 letov, čo je o 3 % menej ako vlani.

Prečítajte si aj

Back to top button