Logistika a skladovanie

Skupina GEFCO informovala o odkúpení spoločnosti GLT

Skupina GEFCO, celosvetový aktér v oblasti priemyselnej logistiky a európsky líder v automobilovej logistike, dnes informovala o akvizícii španielskej spoločnosti GLT, ktorá sa špecializuje na prepravu medzi Európou a Marokom.

Akvizícia má pre skupinu GEFCO veľkú strategickú hodnotu, pretože posilňuje prítomnosť spoločnosti v regióne v čase rýchlo sa rozvíjajúceho obchodu v automobilovom priemysle, maloobchode a módnom priemysle medzi Európou a Marokom. Dohodu medzi spoločnosťami GLT a GEFCO musia schváliť príslušné regulačné orgány.
 
Spoločnosť GLT, uznávaný špecialista a líder v Gibraltárskom prielive
 
Vyhliadky fúzie spoločností GEFCO a GLT sú sľubné, nakoľko španielska spoločnosť získala na trhu počas dvoch desaťročí svojej činnosti veľmi dobré profesionálne renomé. Spoločnosť GLT, ktorá bola založená v roku 1998, je uznávaný špecialista na plne zabezpečené výmenné logistické toky v Gibraltárskom prielive. Vybudovala si silné partnerstvá so zákazníkmi v automobilovom a módnom priemysle. Spoločnosť je hlavným poskytovateľom spojenia medzi mestami Algeciras a Tanger. Ročne zrealizuje pomocou svojich 75 nákladných automobilov a 380 prívesov viac než 16 000 spojení. Ponúka veľmi efektívny model vytvorenia prevádzky a obchodného modelu. Celý reťazec je riadený z jedného miesta – z Oiartzunu (v španielskom Baskicku neďaleko Irunu). Spoločnosť okrem toho prevádzkuje centrá pre odosielanie na krátke vzdialenosti a rýchlu údržbu v mestách Tanger a Algeciras.
 
Potreba logistickej podpory v rýchlo sa rozvíjajúcej ekonomike
 
Skupina GEFCO získala v priebehu rokov veľmi výrazné odborné poznatky v oblasti riadenia spojení medzi európskymi štátmi a štátmi Maghrebu. Vďaka akvizícii spoločnosti GLT si bude skupina GEFCO môcť posilniť svoju pozíciu a odborné poznatky v regióne, pričom bude zároveň môcť konsolidovať a rozšíriť svoje portfólio zákazníkov, a to najmä v automobilovom a módnom priemysle a maloobchode.
 
„Maroko so svojím rýchlo sa rozvíjajúcim a dynamickým priemyslom ponúka našej spoločnosti vynikajúce vyhliadky“, povedal predseda správnej rady skupiny GEFCO Luc Nadal. „Niektorí naši hlavní zákazníci v automobilovom priemysle, letectve, maloobchode a priemysle už v krajine realizujú veľké investície, aby zvýšili svoju výrobnú kapacitu, čím vzniká potreba logistickej podpory a spoľahlivých riešení. Vďaka využitiu know-how spoločnosti GLT budeme v tej najlepšej pozícii, aby sme sa chopili príležitostí, ktoré ponúkajú tieto rýchlo sa rozrastajúce podniky.“
 
Prevádzkovú a komerčnú fúziu spoločností GLT a GEFCO uľahčí zosúladenie podnikových sietí, odborných poznatkov a zákazníkov. Tímy v oboch spoločnostiach majú rovnakú kultúru prevádzkovej dokonalosti a spoľahlivosti, vďaka čomu bude môcť byť tento projekt rýchlo úspešný. 
 
Zámerný plán akvizícií, ktorý sa sústredí na ziskový rast
 
Súčinnosť spoločností GLT a GEFCO vytvorí vysokú hodnou pre všetkých zainteresovaných zákazníkov, partnerov, dodávateľov a zamestnancov týchto spoločností.
 
„Teší nás, že sa staneme súčasťou skupiny GEFCO, ktorá je celosvetovým aktérom v oblasti logistiky so silnou medzinárodnou sieťou a zavedenými odbornými poznatkami,“ uviedla generálna riaditeľka spoločnosti GLT Cristina Orbea. „Sme si istí, že spojenie našich vedomostí a skúseností zaistí lepší servis pre klientov oboch spoločností a vytvoria sa podmienky pre budúci rast našich podnikov.“ –
 
Spoločnosť GLT bude v plnom vlastníctve a pod úplnou správou spoločnosti GEFCO Spain ako špecializovaný obchodný subjekt, ktorý sa bude zameriavať na spojenie medzi Európou a Marokom. Španielska pobočka skupiny GEFCO má viac než 30 rokov praxe v oblasti logistiky na vysokej úrovni, 700 zamestnancov a 5 000 priemyselných klientov. Celý tím spoločnosti GLT, ktorý bude pôsobiť vo svojich terajších priestoroch, sa bude usilovať o zachovanie úrovne služieb, spoľahlivosti a bezpečnosti pre všetkých svojich zákazníkov a o zabezpečovanie ďalšieho rozvoja.
 
„Spoločnosť GLT je strategickým doplnkom našej siete a spôsobilostí. Po úspešnom začlenení spoločnosti IJS v roku 2015 aj akvizícia spoločnosti GLT odzrkadľuje našu schopnosť urýchľovať ziskový rozvoj skupiny GEFCO pomocou vybraných akvizícií,“ dodal na záver predseda správnej rady skupiny GEFCO Luc Nadal. 
 
Dohoda nadobudne účinnosť po vykonaní obvyklých regulačných formalít zo strany príslušných orgánov. 
 
O SPOLOČNOSTI GLT 
 
• Dátum vzniku: 1998
• Počet zamestnancov: 229
• Zakladateľ: Pierre a Christine Dartiguelongue a Mikel Orbea
• Centrála: Oiartzun
• Pobočky: Madrid, Algeciras, Tanger, Lisabon
• Hlavné štáty, v ktorých spoločnosť pôsobí: Španielsko, Maroko, Portugalsko, Francúzsko, Nemecko, Belgicko, Spojené kráľovstvo
• Obrat: 35 miliónov EUR (predpoklad za rok 2017)
• Hlavné oblasti: automobilový a módny priemysel
 

Prečítajte si aj

Back to top button