Logistika a skladovanie

Distribučným partnerom on line predaja dm drogerie markt je spoločnosť Geis

Prepravná a logistická spoločnosť Geis je výhradným distribučným partnerom v oblasti online predaja spoločnosti dm drogerie markt pre Slovenskú ako aj Českú republiku.

Drogistický reťazec zahájil v uplynulých dňoch online predaj v oboch krajinách. „Sme radi, že si dm drogerie markt pre spustenie svojho online predaja vybrala práve spoločnosť Geis. Je to pre nás veľká zodpovednosť nielen voči spoločnosti dm drogerie markt, ale predovšetkým voči jej zákazníkom, a preto sme sa hneď po podpise zmluvy, ku ktorému došlo v októbri minulého roka, pustili do príprav,“ hovorí Soňa Rychtaříková, vedúca projektového oddelenia zo spoločnosti Geis a dodáva, že Geis zabezpečuje komplexné služby od príjmu objednávok cez ich balenie a distribúciu až po prípadné vratky tovaru.
 
„V úvodnej fáze je v sklade uložené približne 11 tisíc položiek od tých najmenších, ako sú napríklad rúže, laky na nechty či trojlitrové pracie gély alebo detské plienky. Ide o artikle, ktoré zákazníci poznajú z kamenných predajní, ale aj o produkty, ktoré sú k dispozícii iba online. Tovar pre vykrytie online objednávok zákazníkov dm v Slovenskej republike vozíme do nášho logistického centra v Pohořeliciach zo skladu dm drogerie markt  v Senci a pre Českú republiku zo skladu v Jihlave. V Pohořelickom logistickom sklade držíme dostatočnú zásobu pre slovenský a český trh, aby sme boli schopní bez problému vykryť všetky objednávky,“ opisuje Soňa Rychtaříková a dodáva, že v budúcnosti by malo dôjsť k ďalšiemu navyšovaniu počtu položiek pre online predaj pre obe krajiny. „Vysoký počet položiek kladie samozrejme tiež mimoriadne nároky na naskladnenie i expedíciu. Využívame k tomu náš LFS softvér prepojený so skenerom čiarových kódov. Vďaka tomu máme v každom okamihu prehľad o množstve konkrétneho tovaru a u niektorých položiek tiež o dátume spotreby,“ hovorí Rychtaříková s tým, že k vyskladneniu tovaru slúži klasický multipikovací vozík, ktorý zvládne až 12 zákaziek naraz.
 
Trvalá udržateľnosť balenia
Podľa veľkosti objednávky Geis zvolí najvhodnejší obal. „Vyberáme zo štyroch druhov. Všetky obaly vrátane výplní sú z recyklovaného papiera,“ hovorí Soňa Rychtaříková a dodáva: „Momentálne riešime zavedenie nového druhu papierovej pásky aktivovanej vodou, ktorá je kvalitnejšia, pohľadovo krajšia, ale najmä šetrnejšie k životnému prostrediu.“
Geis samozrejme objednaný tovar následne dopravuje koncovým zákazníkom dm, ktorí môžu nákup platiť v hotovosti, kartou či bankovým prevodom. „Ak zákazník odošle svoju objednávku do 12 hodín, zásielka mu bude doručená už nasledujúci pracovný deň,“ uvádza Rychtaříková.
 
Krátke info o skupine Geis
Skupina Geis má hlavné sídlo v nemeckom Bad Neustadte. Od svojho založenia v roku 1948 sa neustále rozvíja. Holding, ktorý riadia priamo majitelia, je dnes globálnym poskytovateľom komplexných logistických služieb. Zamestnáva okolo 6 200 ľudí a v roku 2016 vygeneroval obrat 812 miliónov EUR. Do holdingu patria spoločnosti v Nemecku, Švajčiarsku, Luxembursku, Rakúsku, Poľsku, Českej republike a na Slovensku.
Hlavné oblasti podnikania: Road Services (balíkové/paletové/kusové/celovozové prepravy), Logistics Services (skladová logistika, výroba obalov) a Air+Sea Services (letecké a námorné prepravy, špeciálne projekty prepráv).
Na Slovensku patria do skupiny Geis firmy Geis SK a Geis Parcel SK, v Českej republike potom Geis CZ s.r.o., Geis Parcel CZ s.r.o., Geis CZ Air+Sea s.r.o., Geis Solution CZ s.r.o. a Spedition Feico, spol. s r.o. Česko-slovenská časť skupiny zamestnáva takmer 1 600 pracovníkov na 33 pobočkách a špecializovaných logistických pracoviskách, a v roku 2016 dosiahla obrat cca 188 miliónov EUR. 

Prečítajte si aj

Back to top button