Logistika a skladovanie

Štvrťstoročie pôsobenia cargo-partner na Slovensku

Spoločnosť cargo-partner tento rok oslávila 25 rokov úspešného pôsobenia na slovenskom trhu.

Medzinárodný poskytovatel prepravných a logistických služieb, ktorý ponúka obsiahle riešenia pre leteckú, námornú, cestnú prepravu tovaru a skladovanie, dnes patrí medzi najvýznamnejších hráčov na poli dopravy a logistiky na Slovensku.
 
V piatok 1.6. sa stretlo 220 klientov a obchodných partnerov spoločnosti cargo-partner v reštaurácii Hrad na Bratislavskom hrade, aby spoločne oslávili štvrťstoročie úspešného pôsobenia cargo-partner na Slovenku. Na začiatok sa hosťom prihovoril pán Stefan Krauter, CEO spoločnosti a Tibor Majzún, Managing Director pre Slovensko. Hostia si počas večera mohli vychutnať krásne výhľady z hradného kopca, skvelú kuchyňu, lahodné vína a miešané nápoje. Večer im spríjemnil aj moderátor Marián Čekovský so svojou kapelou, karikaturista, ohňová šou a tombola.
 
Prvou nerakúskou pobočkou cargo-partner bola práve Bratislava: „Začínali sme v roku 1993 s dvomi zamestancami v prenajatých priestoroch. Dnes máme vyše 200 zamestancov a disponujeme pobočkami v Bratislave, Dunajskej Strede, Žiline a Košiciach. V roku 2017 sme prepravili viac ako 50.000 zásielok a náš celkový obrat presiahol 50 miliónov eur. Trh sa za uplynulých 25 rokov neustále vyvíjal a my spolu s ním – za hlavné miľníky považujem výstavbu vlastných skladových priestorov v Bratislave v roku 2006 a v Dunajskej Strede v roku 2011,“ uviedol Tibor Majzún.
 
Jednou z konkurenčných výhod spoločnosti na Slovensku je práve Logistické centrum v Dunajskej Strede. Sklad je priamo prepojený s kontajnerovým terminálom METRANS, čo umožňuje vykládku kontajnerov z vlaku priamo do skladu. V roku 2017 spoločnosť zdvojnásobila kapacitu skladov zo 7.200 na 14.200 m2. Aktuálne prebieha ďalšia výstvavba, kedy by do konca roka 2018 malo pribudnúť ďalších 4.000 m2 skladov. Spolu so skladom v Bratislave tak bude mať cargo-partner na Slovensku k dispozícii takmer 26.000 m2 skladovej plochy. Okrem skladov rastie aj portólio služieb spoločnosti: „V roku 2017sme rozšírili náš LCL Rail servis z Číny. K linke z oblasti Šanghaj/Ningbo cez Yiwu sme pridali linku zo Shenzenu cez Changsha. V tomto roku plánujeme pridanie tretej linky zo severovýchodnej Číny.“ dodal Majzún.
 

Prečítajte si aj

Back to top button