Logistika a skladovanie

cargo-partner vybuduje v Ľubľane iLogistics centrum

Spoločnosť cargo-partner začne tento rok s výstavbou moderného iLogistics centra v blízkosti letiska v Ľubľane. Vybudovaním nových priestorov sa šesťnásobne zväčší kapacita skladov cargo-partner – na viac ako 20 000 paliet na 25 000 metroch štvorcových.

Spoločnosť cargo-partner, medzinárodný poskytovateľ prepravných a info-logistických služieb začne s výstavbou nového logistického centra v Slovinskej Ľubľane do konca roka 2018. Tento projekt je súčasťou strategických investícií spoločnosti na posilnenie celosvetových skladových kapacít. Nové iLogistics centrum s kapacitou viac ako 20 000 paliet a skladovou plochou vyše 25 000 m² bude tiež zahŕňať priestor pre skladovanie drobných komponentov a „single pick area” na ploche 6 000 m², 5 000 m² bude k dispozícii pre „cross dock“ a „block storage“, pre kancelársku časť bude k dispozícii 4 000 m².
 
Sklad umiestnený priamo vedľa letiska v Ľubľane, približne 20 minút z centra mesta, ponúkne priame napojenie na diaľnicu (A2). Vďaka 44 nákladným bránam bude sklad dobre vybavený na každodenné nakládky a distribúciu z a do priľahlých oblastí. 
 
Viktor Kastelic, Managing Director pre Slovinsko, uviedol: “Naše nové logistické centrum reaguje na rastúci dopyt a náš záväzok voči slovinskému trhu. Teší nás rozšírenie nášho tímu zo 100 na 130 zamestnancov a  tešíme sa aj na privítanie nových talentov, vedomostí a zručností v našej novej modernej a atraktívnej kancelárii.”
 
Ďalšie aktuálne investície spoločnosti cargo-partner do logistiky zahŕňajú drevené iLogistics centrum v centrále spoločnosti v rakúskom Fishamende (s celkovou plochou 12.200 m²), ako aj iLogistics centrum v Bulharskej Sofii s celkovou skladovou plochou 16 500 m², obe spustili svoju prevádzku na jar 2018. 
 

Prečítajte si aj

Back to top button