Logistika a skladovanie

DACHSER: nový Eurohub a miestna pobočka na jednom mieste

Nový Eurohub Bratislava spoločnosti Dachser Slovakia, a.s. tvorí bránu pre celoeurópsku dopravnú sieť.

Je to v poradí druhý Eurohub v rámci pozemnej prepravnej siete Dachser. Vytvára priame spojenie do 14 krajín prostredníctvom 19-tich denne presne načasovaných importných a exportných služieb a je taktiež priamo prepojený na Eurohub Überherrn v Nemecku. V auguste 2011 sa k týmto dvom pripojí tretí – Eurohub Clermont-Ferrand vo Francúzsku.

V novom logistickom centre v Lozorne sa nachádza prekládková hala (3 565 m2) schopná oblsúžiť nakladanie a vykladanie 31 kamiónov súbežne. Táto bude v budúcnosti rozšírená o ďalších 6600 m2. Druhou dosiaľ postavenou je administratívna budova s rozlohou 1 800 m2 využiteľnej podlahovej plochy. V druhej etape pribudne ešte sklad s plochou pre 13 500 paliet.

Celková výška investície dosiahla približne 11 mil. EUR. Prvý slávnostný výkop sa uskutočnil dňa 17. augusta 2010 a v marci 2011 sa presťahovala pobočka Bratislava do nových priestorov. 1. apríla bolo toto centrum napojené na sieť Dachser.

Generálny riaditeľ Michael Schilling a riaditeľ slovenskej pobočky Roman Stoličný zasadili počas otváracej ceremónie strom, ktorý je symbolom rastu siete Dachser a slovenskej pobočky. Otvorenia nového Eurohubu sa zúčastnilo množstvo hostí z oblasti politiky a obchodu, ako aj z profesijných združení.

V roku 2010 dosiahol Dachser celosvetovo obrat 3.8 mld. EUR a dnes zamestnáva 19 250 zamestnancov na viac ako 310 pobočkách.

Prezentáciu z príhovoru Romana Stoličného, Michaela Schillinga a Reinharda Wiemera môžete vidieť tu:


 

Prečítajte si aj

Back to top button