Logistika a skladovanie

Spoločnosti Embraer a Kuehne + Nagel rozširujú spoluprácu a zakladajú distribučné stredisko v Dubaji

Na obchodnej výstave Dubai Airshow oznámili spoločnosti Embraer a Kuehne + Nagel rozšírenie celosvetovej spolupráce týkajúcej sa vybudovania logistického strediska pre Stredný východ a Afriku.

Stredisko sa bude nachádzať v logistickom centre spoločnosti Kuehne + Nagel v areáli Dubai Logistics City (DLC) a bude zabezpečovať logistiku náhradných dielov pre komerčné lietadlá spoločnosti Embraer.
Nakoľko spoločnosť Embraer rozširuje v tomto regióne s vysokým potenciálom služby zákazníckej podpory, spojí svoje sily s Kuehne + Nagel a svojim zákazníkom poskytne nové distribučné stredisko náhradných dielov v Dubaji. Zariadenie, ktoré sa bude nachádzať v blízkosti nového medzinárodného letiska Al Maktoum (DWC) v areáli Dubai Logistics City (DLC), bude ponúkať náhradné diely pre expandujúcu
radu komerčných lietadiel Embraer na Strednom východe a podporu zákazníkom v Afrike.
Kuehne + Nagel a Embraer už majú za sebou niekoľkoročnú stabilnú a úspešnú spoluprácu v rôznych krajinách. Logistická podpora mimo Dubai je ďalšou métou partnerstva oboch spoločností. Zväčšená skladovacia kapacita v modernom sklade Kuehne + Nagel v areáli Dubai Logistics City bude k dispozícii v druhom polroku roku 2012. Spoločnosť Embraer tak využije jedinečné logistické platformy a skúsenosti spoločnosti Kuehne + Nagel v oblasti leteckej logistiky. “Aby sme podporili rastúcu radu E-Jets na Strednom východe, uzavreli sme v Egypte dohodu o miestnej spolupráci so spoločnosťou Egyptair ako autorizovaným servisným strediskom Embraer.

Otvorením tejto nove podpornej základne pre zákazníkov prenesieme zásoby náhradných dielov do ich blízkosti, čím zlepšíme kvalitu svojich služieb.” Konštatoval viceprezindent divízie komerčných lietadiel Embraer pre Stredný východ a Afriku Mathieu Duquesnoy. „Dubajské distribučné stredisko nám v tomto rastúcom regióne umožní zlepšiť dostupnosť dielov a súčiastok a dodací proces zákazníkom tak, ako sme prisľúbili na konferencii operátorov Embraer, ktorá sa konala minulý rok v jordánskom Ammáne.” “Sme veľmi radi, že spoločnosť Embraer rozhodla rozšíriť našu celosvetovú spoluprácu a poveriť nás zabezpečením logistiky náhradných dielov v DLC,” vysvetľoval Werner Kleymann, regionálny manažér Kuehne + Nagel pre Stredný východ, Strednú Áziu a Turecko. „Pre naše podnikanie v oblasti logistiky pre letecký priemysel je to v tomto regiónedôležitý krok vpred,” dodal.

V rámci svojho programu “Supply the sky” ponúka spoločnosť Kuehne + Nagel integrovanú sadu logistických služieb pre letecký priemysel. Spoločnosť vyvíja a dodáva na mieru šité riešenia pre výrobcov v leteckom priemysle, lízingové spoločnosti, letecké spoločnosti a poskytovateľov služieb v oblasti údržby, opráv, revízií, pozemnej manipulácie a letových služieb.

O Kuehne + Nagel
Kuehne + Nagel je jednou z popredných svetových logistických spoločností s približne 61.500 zamestnancami, pôsobiaca v 900 pobočkách a vo viac ako 100 krajinách. Koncern sa dlhodobo pohybuje na vedúcich pozíciách v segmentoch kontraktnej logistiky a leteckej či námornej prepravy a ponúka komplexné služby riadenia dodávateľského reťazca na báze najmodernejších IT riešení.
 

Prečítajte si aj

Back to top button