Logistika a skladovanie

Dachser v roku 2011 vytvoril po celom svete 1700 nových pracovných miest

Medzinárodný poskytovateľ logistických služieb, spoločnosť Dachser, vytvorila 1700 nových pracovných miest. Celkový počet zamestnancov tak vzrástol na takmer 21tisíc.

Bernhard Simon, predseda správnej rady spoločnosti Dachser, zdôrazňuje, že zvyšovanie počtu zamestnancov prebieha celoplošne na všetkých pozíciách spoločnosti, od kvalifikovaných vedúcich pracovníkov až po operačné pozície. Ako Simon povedal: „Aj keď každý hovorí o nedostatku kvalifikovaných špecialistov a vedúcich pracovníkov, zisťujeme, že je veľmi ťažké obsadiť aj nízkokvalifikované pozície.“

Ďalej predvída, že tento fakt môže byť problémom budúcnosti. Momentálne prevláda nedostatok vodičov nákladných áut, a práve preto má spoločnosť v úmysle v budúcom roku výrazne posilniť školenia vodičov a náborové iniciatívy. Dachser má vypracovaný systematický tréningový plán pre všetkých zamestnancov na rôznych pozíciách, od nástupných školení, cez priebežné dodatočné školenia, vyplývajúce z pracovnej náplne zamestnancov.

 
Aj napriek všeobecnému oslabeniu ekonomiky v Európe a vo svete plánuje Dachser v roku 2012 vytvoriť nové pracovné miesta. Bernhard Simon tvrdí: „Súčasťou našej dlhodobej strategickej orientácie je prepracovaný systém získania a udržiavania kvalifikovaných ľudí.“ Dachser v 310 pobočkách na celom svete dosiahol v roku 2010 celkový príjem 3,8 miliardy EUR a koordinoval 46,2 miliónov zásielok s celkovou hmotnosťou 35,5 miliónov ton.
 

Prečítajte si aj

Back to top button