Logistika a skladovanie

GEFCO otvára pobočku v Južnej Afrike

Skupina GEFCO rozširuje svoje pôsobenie v zahraničí aktivitou v krajinách s očakávanými logistickými potrebami.

Skupina GEFCO, európsky líder v oblasti automobilovej logistiky a svetový líder v priemyselnej logistike, otvorila v roku 2012 pobočku v Južnej Afrike. Popri pôsobení zastupiteľskej kancelárie v Johannesburgu od roku 2009 disponuje skupina GEFCO vlastným logistickým centrom.
 
Uspieť na novom logistickom trhu
Ekonomika Južnej Afriky patrí na africkom kontinente medzi tie silnejšie, so značným potenciálom rastu a výraznou perspektívou pre rozvoj automobilového ako aj priemyselného sektora.
Juhoafrická pobočka sa zameriava v prvom rade na aktivity Overseas – import a export pre svojich priemyselných zákazníkov. Jej činnosť zahŕňa služby, akými sú door-to-door doručovanie, vybavenie všetkých potrebných formalít pri preclievaní, skladové hospodárstvo, kontrola kvality a distribúcia.
Pod vedením Françoisa Van Wycksa zamestnáva nová pobočka spoločne s centrálou v Johannesburgu, hlavnom meste ekonomiky Južnej Afriky, 17 pracovníkov a ich počet sa plánuje zvýšiť na 30. GEFCO Južná Afrika má v súčasnosti tri sklady: v Johannesburgu, Kapskom meste a v Durbane.
 
Zameranie sa na Overseas
Napriek dlhému atlantickému pobrežiu a rovnako dlhému pobrežiu Indického oceána bola z logistického hľadiska oblasť Južnej Afriky relatívne málo využitá. Južná Afrika sa rozprestiera na námornej križovatke viacerých ciest  z a do Európy, Spojených štátov, Ázie a hlavne  z a do Číny. Južná Afrika taktiež susedí s viacerými krajinami, čo znamená, že je dobre prepojená cestnou a železničnou dopravou so zvyškom afrického kontinentu.
V decembri 2012 spustilo GEFCO nové týždenné riešenie LCL, námornú zbernú prepravu kontajnerov určenú pre tovar z európskych námorných dopravných uzlov do juhoafrických prístavov v Kapskom meste, Durbane a v Port Elizabeth. V rámci tejto doručovacej služby sú zabezpečené všetky potrebné colné formality a pokrýva celý rad priemyselných zákazníkov.
GEFCO posilňuje svoje obchodné vzťahy v tomto regióne už od roku 2007 organizovaním trojstranného logistického toku automobilových dielov medzi Portugalskom, Botswanou a Južnou Afrikou. Od roku 2009 GEFCO importuje, riadi skladovanie a distribúciu náhradných dielov pre vozidlá Peugeot v Južnej Afrike ako aj v niektorých okolitých štátoch, najmä vo Svazijsku, Namíbii a Botswane. Táto preprava zodpovedá približne 750 -1 000 kg náhradných dielov prepravovaných letecky a 4 až 6 kontajnerov prevážaných lodnou prepravou mesačne. V rámci svojich obchodných záujmov v tomto regióne GEFCO spustilo a rozvinulo aktivity v oblasti námornej ako aj pozemnej prepravy v podobe transportu nových vozidiel či dokonca urgentnej zbernej služby riadenej špeciálnym oddelením GEFCO.

GEFCO podporuje svojich priemyselných zákazníkov v ich medzinárodných aktivitách
Viac ako 10 ročné pôsobenie v Južnej Afrike prostredníctvom partnerských spoločností podporuje GEFCO predovšetkým PSA Peugeot Citroën v jej presadzovaní sa v krajine prostredníctvom dovozu automobilov a vývozu náhradných dielov. V roku 2013 GEFCO prevezme zodpovednosť za námornú prepravu a logistické riešenia pre Peugeot ako aj Citroën, vrátane príjmu, skladovania a distribúcie približne 12 000 vozidiel do predajných miest v Južnej Afrike.
GEFCO bude v roku 2013 taktiež zabezpečovať prostredníctvom námornej prepravy 30 kontajnerov za mesiac s náhradnými dielmi v rámci zásobovania Ford v Argentíne.
Priemyselná diverzifikácia je kľúčovou stratégiou pobočky v Južnej Afrike a odbornosť, ktorú dosiahla spoločnosť GEFCO v oblasti automobilovej logistiky, sa dá jednoducho aplikovať aj na mnohé iné odvetvia, akými sú nadrozmerný tovar, letecký priemysel či elektronika.
 

Prečítajte si aj

Back to top button