Logistika a skladovanie

DACHSER Slovakia spustil službu Chem-Logistics

Medzinárodný poskytovateľ logistických služieb DACHSER Slovakia uvádza na trh riešenie Chem-Logistics.

Špeciálnu službu určenú pre prepravu a skladovanie chemického tovaru ponúka DACHSER nielen na Slovensku. Logistiku týchto špecifických skupín výrobkov zabezpečuje po celom svete. DACHSER sa po desiatkach rokov skúseností v doprave a skladovaní vyprofiloval i v oblasti logistiky chemického tovaru. Špecifické riešenie Chem-Logistics, ktoré od teraz ponúka aj na Slovensku, je zárukou bezpečného supply chain v prípadoch skupín výrobkov ako sú napríklad farby, laky, riedidlá, ale aj drogériový tovar ako deodoranty, laky na nechty a pod.
„Na prepravu chemických produktov sú kladené vysoké logistické požiadavky,“ hovorí Roman Stoličný, Managing Director a člen predstavenstva DACHSER Slovakia a.s. „Prepravované tovary sú často nebezpečné materiály, ako aj tovary citlivé na teplotu, preto musia byť prepravované za osobitných podmienok, kde bezpečnosť a kvalita sú hlavné priority,“ dodáva Roman Stoličný.
Zákazníci spoločnosti DACHSER z oblasti chemického priemyslu profitujú z jednotnej európskej dopravnej siete tejto spoločnosti, ktorá im umožňuje rýchly a flexibilný prístup ku všetkým predajným a nákupným trhom po celom svete. IT riešenia, ktoré si DACHSER vyvíja na mieru svojim potrebám a potrebám svojich zákazníkov, zaručujú, že tovar sa nakladá, skladuje, prepravuje a doručuje plne v súlade s podmienkami medzinárodnej Dohody o ADR. Navyše sa logistika chemického tovaru riadi podľa interných bezpečnostných smerníc spoločnosti DACHSER, ktoré sú nad rámec tejto Dohody. Vďaka automatizovaným procesom je doprava organizovaná, kvalitatívne kontrolovaná, riadená a dokumentovaná.
Dôkladne zaškolení pracovníci spoločnosti DACHSER vedia, že logistika chemického tovaru si vyžaduje pevné pravidlá a dohliadajú na to, aby všetky články dodávateľského reťazca rešpektovali špecifiká chemického tovaru. Okrem centrálnych bezpečnostných poradcov zodpovedných za nebezpečné látky, je preto na prevádzkach spoločnosti DACHSER ďalších 135 regionálnych poradcov a celkovo sa v spoločnosti školí o zaobchádzaní s nebezpečnými látkami 9500 zamestnancov. „Vysoká hustota siete, sofistikované IT riešenia a komplexná úroveň vzdelávania zamestnancov robia zo spoločnosti DACHSER ideálneho partnera pre zákazníkov v inovatívnom chemickom priemysle,“ uzatvára Roman Stoličný. 
 
Základné informácie o skupine DACHSER
Medzinárodný logistický koncern DACHSER ponúka všetky služby v oblasti logistiky a  prepravy. Má 347 vlastných pobočiek po celom svete a jej jedným z lídrov na trhu poskytovateľov logistických služieb v oblasti European Logistics. V súčasnosti zamestnáva 21.650 ľudí z celého sveta, ktorí za minulý rok zrealizovali 49,8 miliónov zásielok vážiacich celkom 37,46 miliónov ton. Celkový obrat koncernu DACHSER v roku 2012 robil 4,41 miliárd  €.
 
Základné informácie o spoločnosti DACHSER Slovakia a.s.
História spoločnosti DACHSER sa začína v roku 1995, kedy bola založená spoločnosť Lindbergh Air Freight, s.r.o. Zameranie aktivít spoločnosti v prvom roku bolo v poskytovaní kompletných zasielateľských služieb pri preprave leteckých zásielok. Následne po predložení požiadaviek od zákazníkov sa aktivity rozvinuli aj na poskytovanie námornej a pozemnej prepravy. V roku 2004 sa spoločnosť stala súčasťou nemeckej logistickej spoločnosti DACHSER a až do roku 2009 vystupovala na trhu pod menom LINDBERGH & DACHSER a.s. . Od 1.1.2010 spoločnosť pôsobí na trhu pod obchodným menom DACHSER Slovakia a.s. Premenovaním bol zavŕšený integračný proces spoločnosti do celosvetovej siete koncernu DACHSER. V súčasnosti má DACHSER na Slovensku 4 pobočky – v Bratislave, Lozorne,  Martine a Košiciach, v ktorých pracuje takmer 100 zamestnancov. 


Prečítajte si aj

Back to top button