Logistika a skladovanie

Nová priemyselná revolúcia

Spoločnosť GE a popredný svetový poskytovateľ telekomunikačných služieb AT&T majú spoločnú víziu – “priemyselný internet.”

Predstavte si lietadlo, ktoré počas rolovania po dráhe samé oznámi technikom, že jeho motor potrebuje opravu. Alebo pouličné lampy, ktoré vyšlú hlásenie, že je potrebné vymeniť žiarovku, ešte skôr ako sa žiarovka vypáli. Turbínu, ktorá sama rozpozná, že môže zlyhať a upozorní na to technika. Všetky tieto a podobné situácie sa stanú skutočnosťou. GE a AT&T vytvorili spoločnú víziu tzv. priemyselného internetu. Pomocou pevných sietí, bezdrôtových sietí a WiFi budú pracovníci v rôznych odvetviach schopní nadiaľku zaznamenávať , monitorovať a prevádzkovať zariadenia od GE takmer po celom svete.
 
Spojenie najlepších
V novembri 2012 sedel obchodný riaditeľ Nick Casale z AT&T vo svojej kancelárii nad článkom s nadpisom „Priemyselný internet: Posúvanie hraníc rozumu a strojov.“ Článok bol z dielne GE. Písalo sa v ňom o tom, ako môže spojenie ľudí z dôležitými údajmi zmeniť spôsob riadenia biznisu. „Hneď som zbadal príležitosť na spoluprácu,“ povedal Nick Casale. Otvoril si svoj profil na sociálnej sieti LinkedIn a napísal Billovi Ruhovi, viceprezidentovi GE Software. „Dohodli sme si stretnutie v San Ramon, ktorého výsledkom bolo ďalšie stretnutie v Dallase,“ pokračuje Nick. „Z druhého stretnutia sme odchádzali s tým, že sa už pracovalo na dohode, ktorú sme nedávno oznámili.“
 
„Spolupráca GE a AT&T potvrdzuje naše spoločné hodnoty a rovnaké vízie priemyselného internetu,” povedal Bill Ruh. “Spoločne vidíme budúcnosť, kde súhra ľudí, dát a špičkových strojov bude mať obrovský vplyv na produktivitu a efektivitu priemyslu vo svete. Pripojením strojov do siete a do cloudu robíme dôležitý krok, aby sme pracovníkom po celom svete umožnili zaznamenávať, monitorovať a operovať našu techniku nadiaľku, pomocou vysoko zabezpečenej komunikácie medzi zariadeniami.” AT&T je globálnym lídrom v rozvoji a zavádzaní M2M (machine-to-machine) komunikačných zariadení a v tejto oblasti má dokázateľne vynikajúce výsledky. Spoľahlivosť týchto služieb potvrdili aj nezávislí experti. AT&T zaznamenala oproti minulému roku nárast počtu zákazníkov v segmente priemyselných riešení o 38%.
 

 

Prečítajte si aj

Back to top button