Logistika a skladovanie

DB Schenker logistickým partnerom Medzinárodného maratónu mieru 2014

Spoločnosť DB Schenker, medzinárodný poskytovateľ integrovaných logistických služieb, sa tento rok už po piaty krát stala logistickým partnerom najvýznamnejšieho bežeckého podujatia na Slovensku,

Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach.  „Podpora športu je jednou z oblastí, na ktoré sa DB Schenker zameriava v rámci svojej stratégie spoločenskej zodpovednosti a v ktorej máme aj ako logistický provider rozsiahle medzinárodné skúsenosti,“ vyjadril sa generálny manažér spoločnosti Schenker s.r.o., Dietmar Schmickl.
 
Spoločnosť DB Schenker zabezpečuje logistiku športových podujatí svetovej úrovne, ako sú Olympijské hry, FIFA World Cup alebo Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji. V rámci príprav na maratón poskytuje kompletné logistické a prepravné služby, od vyzdvihovania vybavenia, cez prepravu až po doručenie a vynášku podľa požiadaviek organizátora. Pri manipulácii sa využíva aj špeciálna technika, ktorá je potrebná na prepravu nadrozmerných nákladov, napríklad pódií.
 
Medzinárodný maratón mieru je najstarším maratónom v Európe a druhým najstarším na svete. Bol založený roku 1924 a tento rok oslavuje 90-te výročie.  Ako sa vyjadril riaditeľ pretekov, pán Branislav Koniar, logistika je akýmsi krvným obehom každého športového podujatia. „Keďže vychádzame zo zabehaných manuálov, začíname každoročne detailnejšie tieto otázky riešiť počas leta. Samozrejme časť služieb využívame i počas roka, najmä v spojitosti s našimi promo aktivitami v zahraničí. Spolu s počtom účastníkom i zvyšujúcimi sa nárokmi na technické a bezpečnostné riešenia pochopiteľne rastie aj rozsah využívaných logistických služieb.”
 
Bez spoľahlivého partnera, ktorý koncepčne ošetrí všetky aspekty logistiky, organizácia podujatia vyžadovala oveľa viac času a úsilia. Aj preto sa organizátori pred piatimi rokmi rozhodli zveriť kompletne všetky logistické činnosti jedného partnerovi. „Od spoločnosti DB Schenker dostávame profesionálny servis, ktorý je súčasne flexibilný a dokáže reagovať  na zmenu potrieb v relatívne krátkom čase,“ hodnotí spoluprácu Branislav Koniar. 
 

Prečítajte si aj

Back to top button