Logistika a skladovanie

Toyota pomáha zvýšiť produktivitu vychystávania o 20%

Toyota Material Handling Europe (TMHE) prináša vynikajúcu efektívnosť vychystávania s riešeniami založenými na diaľkovom ovládaní, ktoré zvyšuje produktivitu a zlepšuje ergonómiu.

Optimalizácia procesov inšpiruje spoločnosť Toyota Material Handling vyvíjať riešenia pre našich zákazníkov. Vďaka širokej palete nízkoúrovňových vychystávacích vozíkov, s kapacitou od 1,2 do 2,5 tony, vybavených diaľkovým ovládaním, vychystávanie je ľahšie, bezpečnejšie, energeticky efektívnejšie a produktívnejšie.
 
Vychystávanie je pracovne náročný proces. Pracovník, ktorý používa tradičné vychystávacie vozíky, musí často nastupovať a vystupovať z dôvodu presunu vozíka na ďalšie miesto vychystávania. Je to opakovaná a časovo náročná aktivita. Koncept diaľkového ovládania od spoločnosti Toyota umožňuje vodičovi presúvať vozík bez nutnosti nastúpiť, resp. vystúpiť z neho. Vodič alebo vodička jednoducho kráča za vozíkom a sú pripravení kedykoľvek vybrať tovar z regálu a naložiť ho na vozík. Vďaka umiestneniu diaľkového ovládača na náramku má operátor počas celej operácie voľné ruky na nakladanie. 
 
 “Diaľkové ovládanie prináša množstvo výhod: skracuje čas cyklu a napomáha plynulejšiemu materiálovému toku pri zvýšení produktivity o viac ako 20%. Ovládanie zrýchlenia a spomalenia znižuje spotrebu energie o viac ako 10% a umožňuje dlhšie vychystávanie medzi jednotlivými nabíjaniami batérie,” hovorí Martin Mimer, produktový manažér skladových vozíkov v spoločnosti Toyota Material Handling Europe.
 
“Prirodzenejší materiálový tok pri vychystávaní je menej stresujúci a pozitívne pôsobí na motiváciu zamestnancov. Najviac, zníženie počtu nástupov a výstupov z vozíka, pomáha znižovať riziko úrazov a únavy. Počas vychystávania je bezpečnosť pri práci udržiavaná na vysokej úrovni aj vďaka automatickému rozpoznávaniu prekážok.”
 
Pre špecifické vychystávacie aplikácie môže byť výhodné pracovať s ťahačmi, ktoré ťahajú viacero vozíkov zvyšovať produktivitu. Pre túto skupinu zákazníkov ponúka Toyota výkonný rad ťahačov so sediacou alebo stojacou obsluhou s možnosťou diaľkového ovládania. Riešenia s diaľkovým ovládaním od spoločnosti Toyota si ctia prísľub spoločnosti konštruovať zariadenia, ktoré uľahčujú procesy manipulácie s materiálom a pomáhajú operátorom.
 

Prečítajte si aj

Back to top button