Logistika a skladovanie

UPS rozširuje železničnú prepravu medzi Čínou a Európou o prepravu kusových zásielok

Jedna z najväčších zasielateľských spoločností UPS oznámila, že rozširuje železničnú prepravu z Číny do Európy o prepravu kusových zásielok (Less-Than-Container Load, LCL), ktorá je súčasťou kombinovanej nákladnej prepravy UPS Preferred z Čeng-čou (Zhengzhou) do nemeckého Hamburgu.

UPS zaviedla železničnú kontajnerovú prepravu (Full Container Load, FCL) na svojej prepravnej trase z Číny do Európy v júni roku 2014. Služba UPS Preferred kombinuje leteckú, železničnú, námornú a/alebo pozemnú dopravu. Firmám umožňuje vyvážiť rýchlosť dodávateľských reťazcov a cenu, a vyhovieť tak potrebám zákazníkov.
 
Čína a Európska únia sú za uplynulých 10 rokov celosvetovo najväčšími obchodnými partnermi. Objem obchodu medzi týmito trhmi dosiahol v roku 2014 viac ako 600 miliárd dolárov a podľa očakávaní by mal do roku 2020 prekonať hranicu jedného bilióna dolárov. Rozšírením ponuky železničnej dopravy spoločnosť plní svoj záväzok rozvíjať infraštruktúru pozdĺž Ekonomického pásu Hodvábnej cesty (Silk Road Economic Belt).
 
Súčasne tak reaguje na transformáciu spracovateľského priemyslu Číny, ktorý prechádza premenou od modelu zameraného na nízke náklady a vysoký objem k inovatívnejšiemu prístupu, ktorý je orientovaný na kvalitu a zákazníka. Zákazníci UPS, ktorí využívajú služby železničnej celokontajnerovej dopravy (FCL) z Číny do Európy, usporia na rovnakej trase až 65% nákladov v porovnaní s leteckou nákladnou dopravou a až 40% času v porovnaní s tradičnou námornou dopravou FCL.
 
Okrem spomínaných výhod v podobe úspory času a peňažných prostriedkov ponúka železničná preprava (v porovnaní s leteckou a námornou prepravou) tiež zníženú energetickú spotrebu a emisiu uhlíka. Celokontajnerová preprava je zavedená na trasách z Čcheng-tu (Chengdu) do poľskej Lodže a z Čeng-čou (Zhengzhou) do nemeckého Hamburgu.
 
Železničná preprava v kombinácii so systémom on-line sledovania nákladnej prepravy od miesta odoslania do destinácie ponúka UPS zákazníkom služby v Číne i Európe. Týždenná preprava zásielok door to door je podporená technológiami UPS pre sledovanie zásielok, ktoré umožňujú bezprostredné dohľadanie zásielky a aktualizácie v reálnom čase prostredníctvom sekcie „sledovanie“ na stránke firmy s využitím technológie GPS. Služba zahŕňa aj bezpečnostné opatrenia a možnosť riadenia teploty pri citlivých tovaroch a tovaroch s regulovanou teplotou.
 

Prečítajte si aj

Back to top button