Správy | Aktuality | Témy

Prologis oznamuje uzatvorenie nových nájomných zmlúv na Slovensku

Spoločnosť ProLogis (NYSE: PLD), jeden z popredných medzinárodných poskytovateľov distribučných nehnuteľností, dnes oznámil uzatvorenie dvoch nových zmlúv o prenájme skladových plôch na Slovensku s celkovou plochou približne 14 500 metrov štvorcových.

Popredný európsky drogistický reťazec dm drogerie markt si prenajme 10 914 metrov štvorcových v ProLogis Parku Bratislava. Nové skladové priestory spoločnosti umožnia obsluhovať slovenské hlavné mesto a priľahlý región z jediného centralizovaného miesta. ProLogis Park Bratislava sa nachádza východne od Bratislavy, vo vzdialenosti 24 kilometrov od centra mesta a 16 kilometrov od medzinárodného letiska. Veľkou výhodou je príjazd na diaľničný ťah E75 a európsky koridor 4, ktorý spája východnú časť Nemecka s Českou a Slovenskou republikou a pokračuje ďalej do Maďarska, Rumunska až k Čiernemu moru.
 
Kórejsko – nemecká zásielková a logistická spoločnosť pac-tra Slovakia ponúkne logistické služby spoločnostiam, ktoré využívajú systém riadenia zásob dodávateľom VMI, a to z nového pôsobiska s celkovou plochou 3 600 metrov štvorcových v ProLogis Parku Galanta-Gáň, distribučnom parku na severovýchode Bratislavy pozdĺž diaľnice D1 (E58). Strategická poloha v strede Slovenska umožňuje ľahký prístup k existujúcim priemyselným centrám v Trnave a Nitre a je ideálnym miestom pre domácu distribúciu a ďalšie nadstavbové služby.
 
„Uzatvorenie týchto nájomných zmlúv je potvrdením, že slovenské priemyselné trhy sú aj naďalej atraktívne pre pôsobenie špedičných a zásielkových spoločností. Množstvo spoločností mení štruktúru svojich distribučných reťazcov s cieľom zaistiť, aby boli v dobrej kondícii v momente, keď sa trh vráti do normálu a my sme potešení, že si nás tieto spoločnosti vybrali, aby sme im pomohli tento cieľ splniť,“ hovorí Mario Sander, Market Officer spoločnosti ProLogis pre Českú republiku a Slovensko. „Som potešený, že dm drogerie markt a pac-tra sa rozhodli usadiť v jednom z našich distribučných parkov na Slovensku a prajeme im úspech v ich obchodnom úsilí.“
 
Juraj Charvát, manažér dm drogerie markt na Slovensku hovorí: „Ako rakúska spoločnosť vnímame Slovensko ako dôležitý cieľový trh a ako cenného obchodného partnera. V súčasnej dobe prevádzkujeme 76 pobočiek dm drogerie markt po celom Slovensku a naše rozhodnutie presťahovať sa do nového, moderného distribučného centra v blízkosti Bratislavy potvrdzuje náš záväzok poskytovať našim súčasným i budúcim zákazníkom nadštandardné služby.“
 
„Ako medzinárodná logistická spoločnosť so zameraním na kľúčové trhy strednej Európy je pre nás úplne nevyhnutné, aby sme boli blízko našim zákazníkom a prevádzkovali služby na mieste s čo najlepšou dostupnosťou medzinárodných transportných tepien. Naše nové priestory v ProLogis Parku Galanta-Gáň sú ukážkou toho najlepšieho medzi distribučnými centrami. Tešíme sa na ďalší rozvoj nášho podnikania na Slovensku i v celej strednej Európe,“ hovorí Viliam Nagy, Senior Supervisor spoločnosti pac-tra Slovakia.
 
Portfólio distribučných nehnuteľností spoločnosti ProLogis na Slovensku zahŕňa tri strategicky umiestnené distribučné parky s celkovým počtom 12 skladových budov, ktoré ponúkajú viac ako 380 000 metrov štvorcových plochy. Popri nových nájomcoch dm drogerie markt a pac-tra sú ďalšími zákazníkmi ProLogis na Slovensku spoločnosti Brilux, Carcoustics, C&A DHL, Gebrüder Weiss, HOPI, Jöbstl Warehousing & Fashion, Lagermax, Lekkerland, Nay Elektrodom, Protect, Spandex, Tesco, Weindel a Wincanton.
   
O spoločnosti ProLogis
ProLogis je popredný medzinárodný vlastník a správca logistických nehnuteľností spravujúci viac ako 44 miliónov štvorcových metrov priemyselných priestorov na trhoch v Severnej Amerike, Európe a Ázii. Spoločnosť prenajíma priemyselné priestory viac ako 4 500 zákazníkom. Medzi klientov spoločnosti patria výrobcovia, maloobchodníci, dopravcovia a ostatné spoločnosti využívajúce logistické služby vo veľkom meradle. Pre viac informácií o spoločnosti, prosím navštívte: http://www.prologis.com.

zdroj: PR

Prečítajte si aj

Back to top button