Správy | Aktuality | Témy

Pošta vydala pohľadnicu s Demitrom s 3D efektom

Slovenská pošta vydala pri príležitosti konania hokejových majstrovstiev sveta celinovú pohľadnicu s 3D efektom.

Slovenská pošta vydala pri príležitosti konania hokejových majstrovstiev sveta v Bratislave a Košiciach celinovú pohľadnicu s 3D efektom. Na tejto unikátnej pohľadnici je zobrazená fotografia, ktorá zachytáva samostatný nájazd slovenského reprezentačného útočníka Pavla Demitru na ruského brankára Iľju Bryzgalova počas minuloročných olympijských hier vo Vancouveri a logo Majstrovstiev sveta 2011 IIHF. 

Fotografia je graficky spracovaná v troch vrstvách na lentikulárnej fólii a jej autorom je Ján Súkup. Grafickú úpravu pohľadnice realizoval grafik Slovenskej pošty Adrian Ferda. 

Na adresnej časti pohľadnice je natlačená poštová známka s motívom Pavla Demitru v nominálnej hodnote 0,40 eura, cena pohľadnice je 1,40 eur. Pohľadnica je vytlačená podľa novej normy, v rámci ktorej boli odstránené rámiky určené na poštové smerovacie číslo. „Toto nové označenie, ktoré súvisí so správnym písaním adresy, je dôležité preto, aby neboli zásielky vyradené ako nedoručiteľné,“ uviedla Bela Lisáková z Oddelenia externej a internej komunikácie Slovenskej pošty. 

Mobilné autopošty

V súvislosti s blížiacim sa svetovým šampionátom Slovenská pošta pripravila v spolupráci s Organizačným výborom majstrovstiev sveta 2011 pre priaznivcov aj rôzne zaujímavé podujatia a sprievodné aktivity. Priamo vo fanúšikovských zónach v oboch dejiskách šampionátu budú umiestnené mobilné poštové priehradky takzvané autopošty, kde si budú môcť fanúšikovia zakúpiť poštové známky, pohľadnice a iné produkty vydané k MS a poslať domov pozdravy. 

Výtvarné návrhy poštových známok s hokejovou tematikou vydávané počas československej éry, ako aj samostatnej Slovenskej republiky, si záujemcovia môžu pozrieť aj na špeciálnej výstave Hokejovo v Bibiane, ktorá je pre návštevníkov k dispozícii v Medzinárodnom dome umenia pre deti Bibiana v Bratislave.
 

Prečítajte si aj

Back to top button