Správy | Aktuality | Témy

V 2. polroku začne VW v Bratislave s výstavbou lisovne za 85 mil. eur

Volkswagen Slovakia (VW SK) finalizuje v týchto dňoch prípravné práce na výstavbu lisovne vo svojom bratislavskom závode.

Nová investícia si vyžiada prostriedky vo výške 85 miliónov eur a vytvorí stovku nových pracovných miest, informoval hovorca spoločnosti Vladimír Machalík.

„Lisovňa nám umožní rozšíriť hĺbku produkcie u nás vyrábaných vozidiel. Zredukuje sa tak čas obehu materiálov a tým aj náklady,“ priblížil predseda predstavenstva VW SK Andreas Tostmann.
Výstavba lisovne v bratislavskom závode Volkswagenu začne v druhej polovici tohto roka. Rozprestierať sa bude na ploche 19.242 štvorcových metrov (m2) a objem produkcie dosiahne 580 kontajnerov výliskov za deň. Začiatok produkcie je naplánovaný na tretí štvrťrok 2013.

Volkswagen Slovakia vyrobil od roku 1991 viac ako 2,5 milióna vozidiel. Patrí k najväčším exportérom, investorom aj súkromným zamestnávateľom na Slovensku. V bratislavskom závode vyrába automobily a prevodovky, v Martine komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska. V roku 2010 spoločnosť vyrobila viac ako 144.500 vozidiel, 379.000 prevodoviek a 31,5 milióna komponentov. Obrat spoločnosti vlani presiahol 4 miliardy eur. Viac ako 99 % produkcie vozidiel VW SK smeruje na export do 148 krajín sveta.
 

Prečítajte si aj

Back to top button