Správy | Aktuality | Témy

YETD 2010: Vozidlo víťaza nastúpilo do práce

Andreas Söderström, víťaz súťaže mladých vodičov Young European Truck Driver 2010, prevzal nedávno svoju cenu – Scaniu R 620. Rozhodol sa ju hneď zaradiť do práce.

Vozidlo Andreasa Söderströma, fialová Scania R 620, bola dodaná s päťročnou zmluvou na údržbu a opravy vrátane poistenia po dobu jedného roka od spoločnosti Scania. Keď Andreas Söderström preberal cenu, po celý čas vládla priateľská atmosféra. Spomínalo sa totiž aj na to, ako Andreas asistoval pri výrobe svojho vozidla pri návšteve výrobnej linky podvozkov v Södertälje v marci tohto roka.

„Len málo ľudí má možnosť asistovať pri prekladaní kabíny na podvozok svojho nového vozidla,“ povedal Söderström. Po prebratí vozidla bolo takmer okamžite nasadené do práce, pomáha pri pokladaní asfaltu neďaleko Andreasovho domova. „Museli sme sa však ubezpečiť, že systém otvárania plošiny pracuje správne s novým hákovým nakladačom.“


Hektické obdobie

„Obdobie po finále YETD bolo ohromujúce, ale pritom zábavné“ hovorí Söderström. „Stáť tam a byť vyhlásený najlepším vodičom kamióna v Európe bolo úžasné. Bol to skvelý pocit vrátiť sa domov s jedným z takých vozidiel, akými sa súťažilo. Po tomto vzrušujúcom víkende som však hneď nastúpil do práce. Tak to jednoducho chodí vo vlastnej firme: Každé obdobie si žiada plné nasadenie.“ Nové vozidlo príde vhod spoločnosti Söderström, ktorú prevádzkuje otec Göran. Od súťaže sa partnerom v rodinnom podniku stal i Andreas.

„Pripadalo mi to ako správny čas pre toto rozhodnutie, Andreas sa podnikaniu naozaj rozumie,“ hovorí Göran.
Svetová Scania Driver Competitions a európske kolo súťaže Young European Truck Driver 2012 sú teraz v plnom prúde príprav. Koncom roka opäť vypukne hľadanie toho najlepšieho vodiča nákladného vozidla.


 

Prečítajte si aj

Back to top button