Železničná doprava

V piatok 5. januára vypraví ďalší mimoriadny rýchlik z Bratislavy do Košíc

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) vypraví ešte dva mimoriadne sviatočné rýchliky. V piatok 5. januára pôjde jeden v smere z Bratislavy do Košíc. Z hlavného mesta vyštartuje o 13.37 h a do Košíc by mal doraziť o 19.41 h.

Následne pôjde podľa hovorcu ZSSK Tomáša Kováča ďalší mimoriadny rýchlik v nedeľu 7. januára v opačnom smere, teda z Košíc do Bratislavy. Z metropoly východu bude štartovať o 14.25 h a do Bratislavy má plánovaný príchod o 20.34 h. „Oba tieto vlaky disponujú ešte dostatkom voľných miest pre cestujúcich,“ priblížil Kováč.
 
Dopravca okrem toho vypraví ešte aj 14 posilových vlakov, ktoré zapracoval do cestovného poriadku na toto sviatočné obdobie. „ZSSK odporúča, aby si cestujúci v záujme osobného komfortu včas zabezpečili rezerváciu miesta, hoci väčšina vlakov nie je povinne miestenková,“ doplnil Kováč.
 
Miesta v niektorých vlakoch sa totiž postupne obsadzujú. Napríklad vo štvrtok 4. januára je na 91 % obsadený InterCity (IC) vlak, ktorý o 11.23 h vyráža z Košíc a smeruje do Bratislavy. Zároveň je na 60 % v tejto deň obsadený rýchlik s odchodom z Košíc o 14.07 h.
 
V piatok 5. januára je pritom na 77 % vypredaný IC vlak s odchodom z Košíc o 11.23 h. V sobotu 6. januára je tiež najväčší záujem o tento IC vlak s odchodom z Košíc o 11.23 h. Už teraz je obsadený na 95 %. 
 
V nedeľu 7. januára je aktuálne najviac obsadený rýchlik s odchodom z Košíc o 10.07 h, vypredaný je na 73 %. Následný IC vlak z Košíc o 11.23 h je už teraz vypredaný na 70 %.

Prečítajte si aj

Back to top button