Železničná doprava

Vlaky RegioJet na trase Bratislava-Komárno výrazne obmedzia výluky

RegioJet upozorňuje na rozsiahle výluky Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) na trati Bratislava – Dunajská Streda – Komárno spôsobené predlžovaním staničných koľají.

Na mnohých úsekoch budú vlaky nahradené autobusmi. Informoval o tom Martin Žarnovický, koordinátor PR a komunikácie spoločnosti.
 
Upozornil, že cestujúci sa musia pripraviť na obmedzenia a meškania vlakov počas marca a apríla. RegioJet pripravuje sériu opatrení, ktoré zabezpečia, aby sa výluka dotkla cestujúcich v čo najmenšej možnej miere.
 
V dotknutých úsekoch zabezpečí RegioJet za svoje vlaky náhradné autobusy, cestujúci sa však musia pripraviť na meškania aj v trvaní niekoľkých desiatok minút. RegioJet sa súčasne dohodol so Železničnou spoločnosťou Slovensko (ZSSK) na vzájomnom vyčkávaní zmeškaných vlakov na trase Bratislava – Komárno a Komárno – Nové Zámky.
 
Výsledkom výluky bude napríklad výstavba nových nástupíšť na stanici v Dolnom Štále, kde ŽSR rovnako plánujú vymeniť výhybky, čím budú môcť vlaky v danom úseku premávať rýchlejšie. V stanici Dolný Štál tiež vznikne možnosť križovania osobných a nákladných vlakov na jednokoľajnej trati, ktoré bolo doteraz nemožné. RegioJet si od modernizácie sľubuje vyššiu priepustnosť trate, ktorá bude mať pozitívny vplyv na dodržiavanie cestovného poriadku na tejto jednej z najvyťaženejších jednokoľajných tratí na Slovensku.
 
Od soboty 3. marca do utorka 6. marca bude časť vlakov RegioJet v úseku Dolný Štál – Veľký Meder nahradená autobusmi, v sobotu bude pritom výluka ešte rozsiahlejšia a znemožní jazdu ďalších vlakov medzi Dunajskou Stredou a Komárnom. RegioJet však pre cestujúcich všetkých dotknutých spojov zabezpečí na svoje náklady náhradnú autobusovú dopravu.
 
Oveľa rozsiahlejšia výluka sa plánuje realizovať od stredy 7. marca do piatka 23. marca, keď budú medzi 10.00 a 18.00 hod. všetky vlaky v úseku Dunajská Streda – Veľký Meder nahradené autobusmi.
 
Výluky budú pokračovať aj v ďalší víkend. V sobotu 24. marca nebudú niekoľko hodín premávať vlaky medzi Dunajskou Stredou a Orechovou Potôňou, v nedeľu 25. marca sa musia cestujúci pripraviť na výluku v úseku Orechová Potôň – Lehnice. Rozsiahle výluky budú pokračovať aj v apríli.
 
RegioJet zároveň upozornil, že v autobusoch náhradnej dopravy bude obmedzená preprava bicyklov, detských kočíkov a cestujúcich na invalidnom vozíku. Podrobné informácie o výluke nájdu cestujúci na webovej stránke www.regiojet.sk a na oznamoch v žltých vlakoch a pobočkách RegioJetu.
 
RegioJet odporúča cestujúcim vyhradiť si pri cestovaní počas celého marca a apríla väčšiu časovú rezervu a počítať s meškaniami. „Za vzniknuté komplikácie sa všetkým cestujúcim ospravedlňujeme,“ dodal Žarnovický.

Prečítajte si aj

Back to top button