Železničná doprava

RegioJet plánuje na Slovensku prijať 100 nových zamestnancov

Súkromný dopravca RegioJet plánuje na Slovensku prijať 100 nových zamestnancov, predovšetkým členov palubného personálu.

Noví zamestnanci by mali obsluhovať cestujúcich najmä vo vlakoch premávajúcich z Košíc do Bratislavy a späť, či v medzinárodných spojoch, ktoré spájajú Košice s Prahou.
 
Prípadní záujemcovia môžu získať pracovné uplatnenie aj v spoločnosti RegioJet v Českej republike, kde okrem spojov na Slovensko prevádzkuje firma aj vnútroštátne spoje, najmä medzi Prahou a Ostravskom,“ priblížil hovorca spoločnosti Aleš Ondrůj.
 
Nábor nových stevardov súvisí podľa jeho slov s rozširovaním služieb vlakového dopravcu, ktorý v tomto roku plánuje nárast počtu cestujúcich najmenej o 20 až 30 %. Diaľkové vlaky RegioJet pritom na Slovensku v minulom roku prepravili medzi Košicami a Bratislavou približne 900 000 cestujúcich a v Českej republike asi 3 milióny cestujúcich,“ vyčíslil Ondrůj.
 
Spoločnosť prijíma stevardov na plný pracovných úväzok i na brigádu. Palubný personál patrí medzi našich najdôležitejších zamestnancov,“ konštatoval majiteľ skupiny RegioJet Radim Jančura.

Prečítajte si aj

Back to top button