Železničná doprava

ŽSR začali s opravou troch železničných mostov v L. Mikuláši

S opravou troch železničných mostov na hlavnej železničnej trati medzi stanicami Liptovský Mikuláš a Liptovský Hrádok začali dnes Železnice Slovenskej republiky (ŽSR), práce potrvajú do 5. mája.

Všetky mosty sa nachádzajú pri liptovskomikulášskom sídlisku Podbreziny. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.
 
„Počas prvej etapy, v termíne od 18. do 22. apríla a od 25. do 29. apríla, vykonajú ŽSR súbežné práce na všetkých troch mostných objektoch na druhej traťovej koľaji. V druhej etape, od 2. do 4. mája sa na jednom z mostov vymení 65 mostníc a nakoniec sa na všetkých troch mostoch zrealizuje smerová a výšková úprava koľaje,“ uviedla.
 
Na oceľovobetónovom moste premosťujúcom Žiarsku ulicu k sídlisku Podbreziny a na železobetónovom moste premosťujúcom chodník pre peších zrealizujú ŽSR montáž hydroizolácie s geotextíliou a osadenie odvodňovacích žľabov a drenáže. Zároveň dôjde k úprave štrkového lôžka a smerovej a výškovej úprave koľaje. Na treťom, oceľovom priehradovom moste, premosťujúcom vodný tok, urobia opravu mostovky, očistia a vymenia nosné časti oceľovej konštrukcie, pričom vymenia približne 200 nitov.
 
Počas výluk druhej traťovej koľaje je železničná doprava medzi železničnými stanicami Liptovský Hrádok a Liptovský Mikuláš prevádzkovaná obojsmerne po prvej traťovej koľaji. „Proti správnemu smeru jazdia vlaky v smere Poprad – Liptovský Mikuláš. V kolíznych stretoch protismerných vlakov na jednokoľajnom úseku budú vlaky uprednostňované podľa dôležitosti,“ dodala.

Prečítajte si aj

Back to top button