Železničná doprava

ŽSR opravujú železničné priecestie v Strážskom

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) realizujú 19. až 21. apríla v čase od 10.00 h do 19.40 h denné výluky traťovej koľaje medzi železničnými stanicami Strážske a Humenné.

Počas výluk vykonajú komplexnú rekonštrukciu železničného priecestia v Strážskom, na ktorom sa križuje železničná trať s cestou I. triedy I/18 Strážske – Vranov nad Topľou.
 
Zamestnanci ŽSR na železničnom priecestí v Strážskom (na Mierovej ulici) v kilometri 55,311 s JIČ (jedinečné identifikačné číslo) SP 1352 odstránia nevyhovujúcu priecestnú konštrukciu a odstránia staré koľajové lôžko. Následne zriadia koľajové lôžko s novými koľajnicami a podvalmi a namontujú celopryžovú priecestnú konštrukciu typu STRAIL.
 
Železničné priecestie je od 10.00 h prvého dňa výluky až do 18.00 h posledného dňa výluky uzatvorené pre účastníkov cestnej dopravy, ktorí sú dopravným značením presmerovaní na obchádzkovú trasu.
 
Vlaky na trati Humenné – Strážske – Nižný Hrabovec nahradia autobusy.
 
Uvedené práce vykonajú ŽSR vlastnými personálnymi kapacitami v spolupráci s dodávateľskou firmou, ktorá vykoná zváračské práce a zriadi priecestnú konštrukciu.
 
ŽSR prosia cestujúcich a účastníkov cestnej premávky o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej a cestnej doprave v Strážskom, ku ktorým dochádza v dôsledku výlukových prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek v železničných staniciach a dopravného značenia pred opravovaným železničným priecestím.

Prečítajte si aj

Back to top button