Železničná doprava

ZSSK vypraví mimoriadne festivalové rýchliky

Vláčik bude jazdiť aj v areáli.

Návštevníci najväčšieho slovenského letného hudobného festivalu POHODA môžu aj tento rok cestovať mimoriadnymi festivalovými rýchlikmi. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) v spolupráci s organizátorom podujatia vypraví dva mimoriadne vlaky vo štvrtok 6. júla (Košice – Trenčín a Bratislava hl. st. – Trenčín) a dva v nedeľu 9. júla (Trenčín – Košice a Trenčín – Bratislava hl. st.). Ceny a cestovný poriadok mimoriadnych vlakov na Pohodu nájdete na http://www.slovakrail.sk/sk/ceny-zlavy-sr/ponuky-akcie/mimoriadne-vla ky-na-pohodu-2017.html. Okrem mimoriadnych vlakov v Trenčíne denne zastaví aj 16 rýchlikov a 6 vlakov InterCity. 
 
Vo vynovenom festivalovom stánku ZSSK si návštevníci môžu vyhľadať ideálne vlakové spojenie, kúpiť si lístky prostredníctvom internetu či využiť Zákaznícke konto. Pripravené budú aj rôzne darčekové predmety, súťaž o tablet Samsung a poukážky na cestu vlakom v hodnote 50 € a 20 €. 
 
Novinkou budú oddychové zóny ZSSK v areáli festivalu, „vyrobené„ zo sedačiek starších typov vozňov. Okrem toho sa návštevníci môžu opäť tešiť na populárny festivalový vláčik, ktorý pomáha rýchlejšie prekonávať vzdialenosti medzi hudobnými pódiami a stanovým mestečkom. 
 
„Sme veľmi radi, že po roku je ZSSK opäť súčasťou nášho najväčšieho letného festivalu. Okrem bezpečnej a ekologickej prepravy na festival a počas festivalu prichádzame opäť so súťažou o zaujímavé ceny a po prvýkrát s desiatimi „retro„ oddychovými zónami,„ informuje o prípravách na festival Tatiana Kyselová, riaditeľka sekcie marketingu ZSSK. 
 
Mimoriadne festivalové rýchliky 
 
Kapacita každého mimoriadneho rýchlika je 350 miest, v cene lístka je aj miestenka. Súčasťou vlaku z Košíc do Trenčína bude tradične obľúbený spoločenský párty vozeň s DJ-om, ktorý bude tým správnym hudobným odrazovým mostíkom pred samotným festivalom. 
 
Cena cestovného lístka na mimoriadne vlaky odchádzajúce zo staníc Bratislava, Ružomberok a Liptovský Mikuláš je 7,90 €. Cestujúci tak v porovnaní s bežným cestovným ušetria do 50 % (z Bratislavy ušetria cca 36 %, z Ružomberka cca 42 %, z Liptovského Mikuláša cca 50 %). 
 
Cena cestovného lístka z Košíc, Kysaku, Spišskej Novej Vsi a Popradu je pre mimoriadne vlaky 9,90 €. Cestujúci v porovnaní s bežným cestovným tak ušetria do cca 65 % (z Košíc ušetria cca 65 %, z Kysaku cca 63 %, zo Spišskej Novej Vsi cca 55 %, z Popradu cca 50 %). 
 
Lístky na mimoriadne vlaky je aj tento rok možné kúpiť v pokladniciach ZSSK (85 väčších staníc v rámci celého Slovenska). Predaj sa realizuje aj cez sieť Ticketportal. Po príchode vlakov do Trenčína je pre návštevníkov pred železničnou stanicou Trenčín pripravená posilnená kyvadlová doprava zo stanice do areálu letiska. 
 
Na Pohodu, samozrejme, možno cestovať aj bežnými vlakovými spojmi, v stanici Trenčín zastavuje 16 rýchlikov na trase z Bratislavy/Trnavy/Piešťan, alebo zo Žiliny/Vrútok/Ružomberka/Popradu/Spišskej Novej Vsi/Košíc. V Trenčíne okrem toho zastavujú až štyri desiatky regionálnych vlakov (regionálne rýchliky či regionálne expresy z Bratislavy a Žiliny a osobné vlaky na vymenovaných trasách): 
– Nové Mesto n. Váhom – Trenčín, 
– Žilina – Bytča – Považská Bystrica – Púchov – Trenčín, 
– Chynorany – Bánovce nad Bebravou – Trenčín (Na tejto trati majú ŽSR dlhodobú výluku súvisiacu so stavebnými prácami na koridore v Trenčíne. Vlaky sú nahradené autobusmi – tie sú samozrejme cestujúcim k dispozícii.), 
– Horné Srnie – Trenčín (s prestupom v Trenčianskej Teplej). 

Prečítajte si aj

Back to top button