Logistika a skladovanie

Embraer víta pracovníkov z kozmického priemyslu na Floride

Vedci a technici pracujúci v kozmickom priemysle sa hojne vyskytujú v meste Melbourne, v americkom štáte Florida.

Medzinárodní giganti pôsobiaci v oblasti leteckého priemyslu, ako napríklad Embraer, vítajú špičkových pracovníkov, ktorí po ukončení fungovania raketoplánu stratia zamestnanie. Na základe úsilia na čele s Medzinárodným letiskom v Melbourne a mestom Melbourne sa očakáva, že spomedzi 8000 pracovných miest, ktoré budú zrušené, takmer 1000 miest nahradia globálne spoločnosti pôsobiace v odvetviach vyžadujúcich vyspelé technológie – a to mesiace pred vypustením posledného raketoplánu. 
      
V pondelok 21. februára sa prvé pracovné miesta stanú skutočnosťou, keď spoločnosť Embraer (Empresa Brasileira de Aeronautica S.A. – NYSE: ERJ; BM&FBOVESPA:EMBR3) otvorí dvere jej komplexu na Medzinárodnom letisku v Melbourne v hodnote 41 miliónov USD, ktorá na začiatok prijme do práce 200 vysoko-odborných pracovníkov za priemernú mzdu 50.000 USD. Embraer vyplatí ročne viac ako 10 miliónov USD v jej prvom montážnom závode v severnej Amerike, čo sa premietne do miestneho ekonomického dopadu vo výške 23 miliónov USD. 
      
„Nachádzame sa na začiatku našej ekonomickej obnovy  povedal primátor mesta Melbourne Harry Goode. Máme talent, máme pôdu a máme aj podnebie. Vedec pôsobiaci v kozmickom priemysle nemusí riešiť, kde majú tieto medzinárodné spoločnosti rásť. Embraer na to len prišla prvá.“ Embraer je jednou z troch globálnych spoločností vyrábajúcich lietadlá a poskytujúcich ich údržbu, ktoré oznámili plány, že sa presťahujú na letisko a využijú pracovníkov z projektu raketoplánu, ktorí sú k dispozícii. 
      
Na rozdiel od mnohých priemyselných stredísk s limitovaným priestorom na rozširovanie, má Medzinárodné letisko v Melbourne k dispozícii na rozvoj 500 akrov (202 hektárov) pôdy. Letisko ponúka skutočnú dopravnú sieť, ktorá zahŕňa vzduch, súš, more a aj kozmodrómy. „Na svete nie je veľa miest ktoré to môžu tvrdiť,“ povedal Goode, ktorý pôsobí aj ako predseda úradu Melbournského letiska. 
      
Embraer bude mať rovnaké smerovacie číslo ako ďalšie spoločnosti z rebríčka Fortune 100 na mieste, ktoré začína byť medzinárodne známe ako výrobné a letecké zoskupenie. Svetové sídlo Harris Corp. je dolu ulicou, ako aj dôležité sídla spoločností ako Northrop Grumman, General Electric, Rockwell Collins, DRS. Kongresman za štát Florida Bill Posey, americký senátor a bývalý astronaut Bill Nelson a guvernér Floridy Rick Scott tlieskajú rozhodnutiu spoločnosti Embraer vo videospráve, ktorú by mali zverejniť dnes. Priame spojenie nájdete na adrese www.MLBair.com.
 

Prečítajte si aj

Back to top button